26/7/14

Cosetes de maig i juny

11 de maig. Presentació Ruta del riuraus de la Marina Alta

 Després de més de dues dècades de reivindicar el reconeixement dels riuraus com a elements arquitectònics rurals exclusius del País Valencià, necessaris de protegir i salvaguardar, vaig tenir el gust, l'orgull i l'honor de presentar la Ruta dels Riuraus de la Marina Alta, un projecte que ha conjuminat diferents inquietuds, sensibilitats i interessos i que suposa un gran pas en la recuperació del nostre patrimoni arquitectònic, històric, cultural, material i immaterial.
 Gràcies per fer-me sentir que no han sigut estèrils els anys que moltes persones hem dedicat a reivindicar el reconeixement dels riuraus. Fa just 20 anys, a 1994, jo anava als plenaris de l'ajuntament de Xàbia carregada amb un quadre pintat del riurau que havien enderrocat en l'ampliació de la carretera de Xàbia Jesús Pobre, destruït sense que fora necessari. El meu acte de protesta va ser contemplat amb certa ironia en aquell temps, però a la llarga, i junt a altres moltes actuacions semblants a la meua, ha donat fruit . Potser és certa la dita de què "el temps acaba per posar cada cosa i cadascú al seu lloc".
Per si vos complau deixe el text de la presentació, i les imatges que l'acompanyaven. Veure entrada al blog lletres de tinta impresa clic aquí
12 de maig  #brigbackourgirls
Este matí, un nombrós grup de dones de Xàbia, abillades amb mocadors colorits, simulant els de les dones africanes i com a mostra del nostre recolzament cap a elles, hem realitzat una assentada davant la porta de l'Ajuntament, en un acte simbòlic de protesta contra el segrest de les estudiants nigerianes, i per reclamar als governs que engeguen mesurades perquè siguen alliberades.
Posteriorment s’ha redactat la següent nota sobre EL PERQUÈ DE L’ACTE:
Amb l’asseguda testimonial de les dones de Xàbia, solidaritzant-nos amb la campanya internacional per a l'alliberament de les xiquetes nigerianes segrestades, és possible que no aconseguim que les alliberen. Llavors per què realitzar esta acció?
Perquè no es pot romandre en silenci ni pensar que els teus actes no tenen força per a aconseguir la seua llibertat.
Esta foto és un testimoni d'estes i moltes més dones i homes que volen deixar constància, alt i clar, que no hi ha religió ni idea política que puga justificar la utilització de xiquetes o dones com a ostatges per a difondre la seua manera de pensar. El menyspreu i la falta de respecte a la dignitat de la persona, de la dona en este cas, a la seua educació, llibertat i integritat, és per desgràcia notícia freqüent en tot tipus de conflictes. No és només Àfrica l'entorn on s'atempta contra els drets humans. El comerç amb les persones a la força i contra la seua voluntat s'estén fins el nostre primer món. 

Amb este testimoni es difon una protesta contra les pràctiques que denigren la dona i la humanitat sencera. Al mateix temps es manifesta la voluntat de prendre part en una lluita activa pels drets de les dones, i d'educar les generacions futures en el respecte a la vida i la dignitat de totes les persones, al marge de gèneres, ideologies, races i religions.  


20 de maig.
 "El desordre de les dames" al programa "Paraules en Silenci" de Manel Arcos a radio Pego.
Veure entrada al blog lletres de tinta impresa clic aquí 
Per escoltar l'entrevista clic aquí


23 de maig. Dinar de col.laboradors i col.laboradores del Calendarí dels Brillants

 


29 de maig. Encontre amb alumnes de l'IES Massamagrell a Xàbia.
Jornades com les d'aquest dijous omplin l'ànim de vibracions positives. He rebut a Xàbia la visita de 80 alumnes i quatre profes de l'IES de Massamagrell. Hem parlat del llibre "Els grumets del cap Negre" sota els arcs del riurau Arnauda, i de la novel·la "El talisma del temps" a l'ombra dels xiprers, camí dels molins de la Plana. A la vora de la Mar, Ximo, l'arqueoleg ha explicat com funcionaven la Séquia de la Nória, tallada a les roques del Muntanyar, i la piscifactoria romana de la Punta de l'Arenal. I com tanta activitat obri la gana, dinar i bany a la platja de la Grava. Crec que la visita ha marxat cap a Massamagrell tan contenta com jo he tornat a casa. Gràcies profes per la faena que feu.
Mes informació...

12 de juny. Relax.
  Lluna madura dalt d'una figuera de bacores verdes.
Imatges camperoles per a nits de calitja mandrosa.


15 de juny. Fogueres de sant Joan. Dia de quintades.


22 de juny. Sopar a la Penya l'Escaldà
Sopar amb la degana de les penyes de Xàbia i ama de la Nit dels Focs de Sant Joan la penya "L'escaldà". Divertiment, amistat, ingeni, tradició, història, cultura, gastronomia, arquitectura... i acollidora hospitalitat.

  

 


 23 de juny. Nit dels focs de sant Joan
Si amb els focs de sant Joan cremaren les maldats, i les bondats floriren com les garlandes de vidiella, endemés d'una nit màgica, viuríem una màgica realitat.
 


 


28 de juny A Ana Maria Matute
"Erasé una vez..." ... Ana María Matute, 
Fada del bosc dels contes, 
Nimfa de la font de la Literatura Infantil i Juvenil, 
Ondina del llac dels relats, 
Sirena de l'oceà de la realitat novel·lada, 
Ama de l'arxipèlag de les meravelles, 
Senyora del planeta de la fantasia, 
Gran dama de l'Univers de la imaginació...
Gràcies per les lliçons de fabular que ens has brindat, per l'obra literària que ens has deixat, per l'exemple de dona contemporània que ens has donat.

La literatura, la gran, la que no té edat ni temps, la que abasta des del món de la infantesa fins el dels més adults, la que sublima en paraules les emocions  humanes i transmuta les misèries en obres d'art està en deute amb tu.  
Bon viatge a l'Olimp de les Lletres, meravellosa "Polissona de l'Ulisses".


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada