26/7/14

Resum mesos març i abril

2 de març.  Relax.
Plantades a l'octubre apareixen les primeres faves de la meua collita. Primerenques enguany, no han esperat ni a final de març. Hauré de collir-les abans que l'hivern torne a traure el nas i les gele. Quin oratge!!!
 
 6 de març . Celebració del Dia de la Dona, i lliurament dels Premis 8 de Març de la Xarxa de Dones de la Marina Alta 
 
 Veure article al blog de lletres de tinta impresa en un clic aquí    

  
16 de març. Cursa no competitiva del dia de la Dona, Xàbia.
Una cursa no competitiva de dones ben completa, animada, saludable i solidaria. Més de 1300 dones de totes les edats caminant juntes per Xàbia és una bona forma d'avançar.
Gràcies per l'organització al club d'atletisme Llebeig.


 
20 de març. Projecció del Documental "Las Maestras de la República",
Primer dia de primavera. I a la  vesprada, dia 20 de març, vam conéixer la primavera educativa que feren florir les mestres de la República. A les 19 hores, a la Casa de Cultura de Xàbia projecció-col.loqui del documental "Las Maestras de la República", guanyador d'un Goya.
29 de març. Jubilació de Julia Gonzalez Maillo 
Al llarg dels 24 anys que la conec he compartit amb ella moments intensos de lluita, de reivindicacio, de treball polític, de defensa dels drets socials, d'entusiame en el present i d'utopia en el futur. Ha sigut la meua mestra en generositat, en dedicació solidària, en la pràctica de la igualtat, en esforç i esperit de superació. Hui, junt a la seua estimada família i un nombrós grup d'amigues, amics, companys i companyes, m'he emocionat, ens hem emocionat en el moment especial de dir adéu a la seua vida laboral.
Jubilosa jubilació Júlia. Que tremolen els injustos i les injustícies perquè ara tens tot el temps per fer-los front.

3 d'abril. Primera pluja de l'any
Tot l'hivern sec cuidant els rosers, i eixe és el regal que els núvols han deixat a les meues primeres roses, una cobertura de fang apegalós. Traïdors ! si poguera girar-los la cara...
Quatre gotes que han caigut en sis mesos i no són d'aigua, ha plogut tarquim.
10 d'abril. Presentació de la revista Aguaits a Xàbia
Encerta el tema i el moment la revista Aguaits en el monogràfic de 2013 "Els conflictes territorials i mobilitzacions ciutadanes a la Marina Alta". Elaborar la crònica i analitzar els fets que han ocorregut en la comarca durant les darreres 4 dècades al voltant de la defensa contra l'explotació del territori, no és només un treball d'investigació sobre la història recent, és també, i sobretot, un exercici de reflexió sobre les conseqüències de la força o feblesa de la ciutadania per frenar o deixar anar l'especulació. Podem ser protagonistes passius o actius dels moments que ens toca viure, però la responsabilitat de la nostra actitud és més transcendent del que considerem. Vos recomane una atenta lectura.
 
18 d'abril. Adéu a García Márquez
Adéu a Gabriel García Márquez amb les seues paraules d'amor i mort com a record
" Era como si se hubieran saltado el arduo calvario de la vida conyugal y hubieran ido sin más vueltas al grano del amor....
Pues habían vivido juntos lo bastante como para darse cuenta de que el amor era el amor en cualquier tiempo y en cualquier parte, pero tanto más denso cuanto màs cerca de la muerte.
"El amor en los tiempos del cólera"

 
19 d'abril, Fira de Pasqua 
Comence joiosa la Pasqua de les Mones:
Passeig per la fira d'artesania a Xàbia, amb el somriure d'ample en ample, abraçada al meu fill, vingut d'un llarg viatge. Dinar familiar al Montgó, amb alegries de criatures grans i menudes.
Delícies senzilles que ens brinda la vida per mostrar-nos què és la felicitat. 
 

23 d'abril, "Dia del Llibre".
Roses, proses, aromes, poemes... literatura i primavera enredades. Deixe un ramell de les meues lletres narradores per desitjar-vos llargues i agradoses lectures, siga a la fresca d'un jardí, siga a la brisa de la platja, siga al lloc on més vos complaga.
 

 Més al blog de lletres de tinta impresa clic aquí
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada