20/10/11

Cursets online


L'oferta de formació online és cada vegada major i més interessant. Informar-te, documentar-te i realitzar les activitats pròpies del curs tranquíl.lament des de casa, triant l'horari que més et convé,  de forma personalitzada i al ritme que et marque la motivació, resulta una bona manera de continuar aprenent i arribar a dominar coneixements i tècniques igual que si es tractara d'un curs presencial.
En internet trobem cursets variats, gratuïts o de pagament, de diferents administracions o entitats, de temporalització determinada i que en acabar  donen un certificat, diploma o fins i tot crèdits, en tot cas només cal inscriure'ns, matricular-nos ( si hi ha vacants), contactar amb el tutor i seguir les sessions virtuals. La descàrrega de materials no sol ser complicada i les explicacions queden  ben clares,  després fas els exercicis que demanen, pots contactar en un fòrum amb altres alumnes..., una experiència valuosa i pràctica (ho he comprovat).
Però també trobem cursos oferits de manera gratuïta i altruista, com tantes coses en internet. No tens tutor, ni fòrum, ni certificat, ni crèdits, tanmateix pots accedir quan vullgues i  són igual d'instructius.

Una proposta  interessant la tenim en el projecte Ateneu  l'espai de formació del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya que recull els materials elaborats per a les activitats formatives, recursos metodològics i documentals, eines per treballar a les aules i tutorials.  Amb un bon programa de formació telemàtia que inclou
Altra proposta que deixe és la del CEP AZAHAR, plataforma de teleformació constituïda pels tres ceps de la província de Cordoba.   L'àrea de recursos  és d'accés lliure i estan tots els cursos que han impartit. N`hi per aprendre a fer wikis, websquest, activitats en jclic, lim, Jimdo, quadernia, constructor... aah i per ensenyar per competències.


Ànim per intentar-ho que no quede.
.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada