L'actual biblioteca de centre, organitzada a partir del curs 2004-2005, és fruit del treball i l'empeny de tota la comunitat escolar del ceip "Port de Xàbia" durant els darrers cinc anys, però també és resultat de l'experiència i tradició de la primera biblioteca oberta en els anys 80 i desmuntada durant 1998 per fer front a la nombrosa matrícula escolar.
Situada en un aula de més de 60 m2, està dividida en dos espais, disposa de 25 taules per a alumnes, compta amb més de 3.000 volums (entre llibres de literatura i de consulta), té secció de materials digitals, cinc ordinadors amb connexió a internet ( dos per a la gestió de la biblioteca i tres per a consulta dels usuaris). S'utilitza a diari: per al servei de prèstec en horari de menjador, o per als grups de classe que tenen una hora setmanal de formació lectora. A més d'aplicar el "Programa d'ús de biblioteca i formació de lectors", organitzem nombroses activitats d'animació lectora com "Llegir junts a casa", setmanes culturals, tallers de creació, el dia del llibre, lliurament de carnets, de diplomes...Des d'aquesta pàgina i des del bloc de la biblioteca intentem donar a conèixer el treball que realitzem i, alhora, facilitar la vostra participació amb comentaris i textos que ens podeu enviar a l'adreça de contacte del col.le o a la particular de la biblioteca.
bibliotecaport@gmail.com
Què és la Biblioteca de Centre?
Quins serveis dóna?
Els servicis de la biblioteca escolar són:
-Facilitar l'accés a la biblioteca, a través de la implantació d'un horari d’obertura adequat.
-La lectura en la pròpia biblioteca.
-El préstec de fons.
-La difusió d'informació en el centre.
-La formació d'usuaris.
-Recolzar i facilitar la consecució dels objectius del projecte educatiu del centre i dels programes d'ensenyança.
- Crear i fomentar en infants i adolescents l'hàbit i el gust de llegir, aprendre i utilitzar les biblioteques al llarg de tota la seua vida.
-Oferir oportunitats de crear i utilitzar informació per a adquirir i comprendre coneixements, desenrotllar la imaginació i divertir-se.
- Ensenyar a l'alumnat les habilitats per a avaluar i utilitzar la informació en qualsevol format, fomentant la sensibilitat per les diferents formes de comunicació presents en la seua comunitat.
- Proporcionar accés als recursos locals, regionals, nacionals i globals que permeten als alumnes conéixer idees, experiències i opinions diverses.
- Organitzar activitats que afavorisquen la consciència i la sensibilització cultural i social o treballar amb alumnes, professors, administració escolar i familiar per a l'èxit del projecte educatiu del centre. - Proclamar la idea que la llibertat intel·lectual i l'accés a la informació són indispensables per a aconseguir una ciutadania responsable i participativa.
- Difondre la lectura, així com els recursos i els serveis de la biblioteca escolar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada