1/9/10

La Biblioteca del Ceip "Port de Xàbia"

 L'actual biblioteca de centre, organitzada  a partir del curs 2004-2005, és fruit del treball i l'empeny de tota la comunitat escolar del ceip "Port de Xàbia" durant els darrers cinc anys, però també és resultat de l'experiència i tradició de la primera biblioteca oberta en els anys 80 i desmuntada durant 1998 per fer front a la nombrosa matrícula escolar.

Situada en un  aula de més de 60 m2, està dividida en dos espais, disposa de 25 taules per a alumnes, compta amb més de 3.000 volums (entre llibres de literatura i de consulta), té secció de materials digitals, cinc ordinadors amb connexió a internet ( dos per a la gestió de la biblioteca i tres per a consulta  dels usuaris). S'utilitza a diari:  per al servei de prèstec en horari de menjador, o per als grups de classe que tenen una hora  setmanal de formació lectora.  A més d'aplicar el "Programa d'ús de biblioteca i formació de lectors",  organitzem nombroses activitats d'animació lectora com  "Llegir junts a casa",  setmanes culturals, tallers de creació, el dia del llibre, lliurament de carnets, de diplomes...
Des d'aquesta pàgina i des del bloc de la biblioteca intentem donar a conèixer el treball que realitzem i, alhora, facilitar la vostra participació amb comentaris i textos que ens podeu enviar a l'adreça de contacte del col.le o a la particular de la biblioteca.
   bibliotecaport@gmail.com            

Què és la Biblioteca de Centre?

La Biblioteca Escolar és un espai educatiu de documentació, informació i formació, organitzat centralitzadament i integrat per recursos bibliogràfics, documentals i multimèdia, que es posen a disposició de tota la comunitat escolar per a recolzar el procés d'ensenyança -aprenentatge i per a propiciar l'accés al coneixement i a la formació permanent.

Quins serveis dóna?

Els servicis de la biblioteca escolar són:  
-Facilitar l'accés a la biblioteca, a través de la implantació d'un horari d’obertura adequat. 
-La lectura en la pròpia biblioteca. 
-El préstec de fons. 
-La difusió d'informació en el centre. 
-La formació d'usuaris. 

-L'animació a la lectura 
      
Quines funcions té?
El manifest de la UNESCO sobre la Biblioteca escolar arreplega estes funcions: 
-Recolzar i facilitar la consecució dels objectius del projecte educatiu del centre i dels programes d'ensenyança.  
- Crear i fomentar en infants i adolescents l'hàbit i el gust de llegir, aprendre i utilitzar les biblioteques al llarg de tota la seua vida.  
-Oferir oportunitats de crear i utilitzar informació per a adquirir i comprendre coneixements, desenrotllar la imaginació i divertir-se. 
- Ensenyar a l'alumnat les habilitats per a avaluar i utilitzar la informació en qualsevol format, fomentant la sensibilitat per les diferents formes de comunicació presents en la seua comunitat.
- Proporcionar accés als recursos locals, regionals, nacionals i globals que permeten  als alumnes conéixer idees, experiències i opinions diverses. 
- Organitzar activitats que afavorisquen la consciència i la sensibilització cultural i social o treballar amb alumnes, professors, administració escolar i familiar per a l'èxit del projecte educatiu del centre. - Proclamar la idea que la llibertat intel·lectual i l'accés a la informació són indispensables per a aconseguir una ciutadania responsable i participativa. 
- Difondre la lectura, així com els recursos i els serveis de la biblioteca escolar. 









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada