6/9/10

Història del CEIP "Port de Xàbia" ( setembre -1978 a setembre -2012)

El ceip "Port de Xàbia, va obrir les portes per primera vegada a setembre de 1978, constituït com a Col·legi Nacional d’E.G.B i amb el nom de “José Font”.
  Inauguaració del centre 1978    

Fou construït sobre l'antic i soterrat llit del riu Gorgos,  quasi en els afores del barri de Duanes, rodejat d'horts de tarongers, entre les avingudes de Lepanto i de Jaume I, acabades de traçar. S'accedia al recinte escolar per un camí de terra, que durant alguns anys va servir també com a pati ( l'actual  carrer Joan Fuster). Era la segona escola pública de Xàbia, població que començava a créixer i que comptava amb 11.000 habitants. A més dels xiquets i xiquetes de Duanes, acollia alumnes procedents de Thiviers, avinguda del Port, l'Arenal, Putxol, Sobirana i part del disseminat. 

Començà a funcionar amb huit unitats d'Educació  Bàsica i una de Pàrvuls. En el curs 80-81 es creà una altra unitat de pàrvuls i en el 81-82 l'aula d'Educació Especial. Durant el curs 82-83 la matrícula va arribar a 330 alumnes (algunes classes tenien 40 alumnes) i es vam sol·licitar la construcció d'un nou aulari destinat als pàrvuls. Al llarg del curs 83-84, amb una matrícula que ascendia ja als 350 alumnes,  organitzàrem la primera biblioteca i es va posar en funcionament la calefacció. En el 84-85 habilitarem l'aula de psicomotricitat, participàrem 

Campanya educació Vial "Rutes Escolars"
en el projecte “Música a l'escola” de la Generalitat i organitzàrem una campanya d'Educació Vial, que fou premiada per la Direcció General de Trànsit.  Aquest curs es va obrir el col·legi de Thiviers, però la població de Xàbia continuava creixent i a penes si es va notar el descens de matrícula en el nostre centre. 



En el curs 1987-88 es va inaugurar el primer edifici de pàrvuls. Fou un any amb problemes d'infraestructura, es trencà el clavegueram i fou   necessari renovar-lo per complet, els serveis del centre  estigueren tancats més d'un mes i haguérem d’instal·lar serveis de campanya. També va haver-hi desperfectes en el pati davanter a l'enfonsar-se el  vell marge de contenció,  no vam poder utilitzar aquest espai fins que es va alçar un nou mur de ciment. Eixe mateix curs començàrem les campanyes d'autoprotecció i entre les conclusions es comprovà la necessitat de la construcció d'una escala d'emergència per a la planta superior. 

Campanya d'autoprotecció

 Durant el curs 88-89 van acabar d'arreglar els patis i la pista poliesportiva, ja no vam utilitzar el carrer com a lloc d’esplai.
 Al disposar de més espais  vam organitzar una aula d'audiovisuals i una altra de pretecnologia, que va possibilitar la creació en els anys següents d'una miniempresa.  Es van iniciar les classes d'anglés amb un professor compartit amb Thiviers i vam posar en funcionament el menjador escolar.

Miniempresa
Al curs 90-91 la miniempresa del centre va contribuir a la formació de la FEMIMA ( Federació de miniempreses), es van crear les places d'anglés i d'educació física, i vam instal·lar l'alarma antirobatoris. 

En el 92-93 iniciàrem el projecte de l'aula d'informàtica. 

A partir del 95-96 va començar a extingir-se la EGB i els nivells 5e i 6e van passar a formar el 3r cicle de Primària. Durant els cursos 96-97 i 97-98  es va establir 1r i 2n d'ESO, amb una  plantilla de 14 professors i matrícula de  258 alumnes. Es va crear l'aula de música, vam organitzar el transport escolar del que feien ús uns 60 alumnes,   sol·licitàrem la construcció de les aules necessàries per a poder acollir els alumnes d'infantil 3 anys i continuàrem reclamant l'escala de seguretat.                   

Els últims anys del segle XX i els primers del segle XXI es van caracteritzar per un increïble increment de la construcció que va portar el corresponent augment de la població En el curs 98-99 es va haver de desmuntar la biblioteca per a poder acollir els alumnes d'infantil 3 anys. En el 99-2000  es va iniciar la construcció d'un nou mòdul per a infantil, que es va inaugurar al setembre del 2001.  Es van crear les aules de compensatòria i de logopèdia.
La matrícula escolar es va disparar i es van desdoblar 1r, 2n, 5e i 6e nivells.  Per a acollir els alumnes es van muntar 4 prefabricades darrere del poliesportiu. 
Amb la inauguració de l'IES número 1, els alumnes de 1r i 2n d'ESO van deixar definitivament el col·legi. Es van desmuntar algunes de les prefabricades, reorganitzàrem la biblioteca, reubicàrem i ampliàrem l'aula d'informàtica…, i continuàrem reclamant l'escala d'emergència. En el curs 2007-2008 es va  iniciar el projecte d’innovació tecnològica amb  la pissarra digital en l'aula.
Durant el curs 2008/2009  es creà un xicotet hort escolar… i...
per fi la Conselleria va aprovar la construcció de l'escala d'emergència, junt a la renovació de la calefacció, l'ampliació del menjador escolar i dos aules més.  
El curs 2009-2010 es va iniciar la reforma i per poder dur a terme les obres es muntà un aulari prefabricat, darrera el palau d'esports, on es va traslladar tota la Primària, durant el 2n i 3r trimestre.
El curs 2010-2011, acabada la remodelació, Primària tornà a l'edifici principal, amb una bona l'escala emergència, 
asseos renovats, menjador i cuina ampliats i un espai per a magatzem, però  les dues noves aules foren dos despatxos, i la calefacció es quedà com estava ( aaiiii la crisi econòmica).


Periòdic Escolar


1995

        
2010


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada