28/3/12

VAGA 29 MARÇ, CARTA A LES FAMÍLIES


                                                                                        
Ja sé que no tenim obligació de comunicar amb anterioritat  si farem vaga o no, a mi m'agrada dir-ho especialment a les famílies perquè coneguen els motius, els comprenguen i els compartesquen. Avui els he donat aquesta carta,  supose que la mateixa que han enviat companys i companyes d'altres centres. 
 
Benvolguda família:

Com a tutora i mestra del grup de 1r, els comunique que el dia 29 de març faré vaga atenent la convocatòria dels sindicats. Es tracta d'una mesura amb la qual manifestem que estem en contra de la reforma laboral decretada pel govern central i de les retallades que el govern valencià ha realitzat en els serveis públics i en el salari dels empleats públics.

Faré vaga perquè estic convençuda que amb els canvis radicals que la reforma laboral produirà en la contractació, la regulació de la jornada, les retribucions i l'acomiadament de les persones assalariades es produiran seriosos perjudicis en la qualitat de vida de la majoria i un empobriment general de la societat que, inevitablement, tindrà efectes molt negatius sobre els serveis públics. Aquesta reforma ens afecta a totes i a tots.

El que de moment s'aconseguirà amb la reforma laboral és que siga més fàcil i més barat acomiadar a qui ara té treball, tal i com ha reconegut el propi president del govern, que preveu que l'atur augmentarà el primer any de la reforma en 600.000 persones. A la llarga, quan es cree ocupació (si l'economia mundial i, especialment, l'europea milloren), el que haurà ocorregut és que haurà desaparegut la protecció laboral actual i la majoria haurà de treballar amb una major precarietat i inseguretat, amb la jornada desregulada i els salaris minvats i a mercè del que dispose la patronal, entre d'altres coses perquè la capacitat de negociació dels sindicats s'haurà quedat molt debilitada. En definitiva, la majoria dels treballadors i treballadores tindran pitjor condicions laborals, especialment els més joves, quan la riquesa del país serà major que en el passat.

Faré vaga perquè, des de fa mesos, el govern valencià no atén la seua obligació de proveir els recursos necessaris perquè l'ensenyament funcione adequadament: no sols es retarda en lliurar els diners per al manteniment dels centres, no paga les beques de menjador, retira les subvencions per a avançar en la gratuïtat de l'ensenyament, no substitueix el professorat que està de baixa i retalla el salari del professorat, mentre deixa sense treballar professorat interí. Al mateix temps, continua el balafiament de diners públics i no s'actua de manera exemplar contra les pràctiques de corrupció, com posen de relleu els nombrosos casos que hi ha en els tribunals de justícia.

Entenc que amb la vaga del dia 29, les famílies i el professorat podem renovar la unitat d'acció contra les retallades que ha caracteritzat fins ara la comunitat educativa d'aquesta escola, en un exercici de solidaritat mútua que ens farà més forts com a societat civil.

Atentament

                                                                        Pepa Guardiola
                                                                 Mestra del ceip “Port de Xàbia”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada