22/8/11

22 d'agost, HOMENATGE EN XARXA A ENRIC VALOR #100anysdevalor

En el centenari del naixement del gran escriptor valencià Enric Valor, aquest blog s'uneix a l'homenatge que li dediquem des de la xarxa internàutica el 22 d'agost, dia del seu aniversari.
Sóc una gran admiradora de les novel.les valorianes, una usuària contumaç dels treballs lingüístics, de l’aportació gramatical d'Enric Valor ( no puc escriure sense tenir al costat  “La flexió Verbal”), i especialment sóc una assídua lectora de les seues rondalles. Les he llegides i rellegides, les he contades als meus alumnes, les he emprades com a matèria de treball a la classe i fins i tot les he tingudes com a model en la meua tasca dins el camp de la literatura. Foren eixes narracions magnífiques les que m’ajudaren a escriure els “Contes de Riurau”.
Així és que, perdoneu-me, però si haguera de triar quina és l'obra de l’escriptor E. V. que més m’atrau em quedaria amb les rondalles. I és que mira que se’ls trau profit:
- Consoliden la cultura popular valenciana i la preserven del perill d’extinció.
- Recuperen l’imaginari col.lectiu.
- Reviscolen i enriqueixen el vocabulari català.
- Són un autèntic repertori de frases fetes i modismes, moltes d’elles quasi en lamentable desús.
- Són unes amenissimes lliçons de geografia del País Valencià, d’etnografia, de botànica, d’ornitologia...
- I proporcionen estones de pura diversió i entreteniment.
Se li pot demanar més a una obra literària siga del gènere que siga?

Cliqueu aquí i veureu l'homentage que li vam dedicar en el meu col.le a Enric Valor en forma de teatret,  adaptant la  rondalla "Comencilda, Secundina i Acabilda"


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada