23/11/10

EXPOSICIÓ SOBRE LA RESTAURACIÓ D'UN DELS MOLINS DE VENT DE LA PLANA-

D'imprescindible visita, per a interessats i interessades en la cultura del nostre poble, és l'exposició que l'Associació Xàbia Viva presenta en la seu de la Fundació CIRNE. Només el contingut fotogràfic, documental i històric exposat en els panells sobre els molins de vent en general, així com la informació particular sobre els NOSTRES molins de la Plana de Sant Jerònim ja paga la pena la visita, siga individual o col.lectiva. Especialment la recomane per a grups d'alumnes de 2n i 3r cicle de Primària o de 1r cicle d'ESO, sense deixar de banda a la resta d'estudiants ( tinguen l'edat que tinguen) bé els vindrà a tots saber quina és la vàlua històrica i ha sigut la rellevància econòmica d'eixos elements arquitectònics que, lamentablement cada vegada més ocults pels pins, han determinat fins fa poc el perfil paisatgístic de la Plana, i van ser segles arrere element generador de riquesa.
També vindria bé que s'hi passaren aquells que tantes vegades s'han endut la fotografia dels molins com a emblema de Xàbia a les fires de turisme, i després els han deixar caure sense invertir un cèntim en el seu manteniment, restauració i protecció, total per a què?, la foto ja la tenien i la promoció turística també.
Però l'exposició, endemés de la informació, té un gran valor afegit: el de la restauració d'un dels molins, a punt d'enderrocar-se, per un grup de voluntaris que ens han demostrat com l'estima a la cultura d'un poble, junt al treball desinteressat i altruista pot rescatar de l'oblit, l'abandó i la destrucció el patrimoni col.lectiu. Vaja el meu agraïment als membres de Xàbia Viva per la tasca feta i a la Fundació CIRNE per possibilitar l'exposició. NO deixeu de visitar-la.
Els 11 Molins  de la Plana són el major Conjunt de Molins de Vent de tot el País Valencià, només per aixó ja mereixen ser declarats Bé d'Interés Cultural.   De moment...
Entreu al bloc de Xàbia Viva i adheriu-vos al manifest de les Planes
Per obrir boca deixe uns vídeos que Santi de Gravamedia ens  regala, també de manera altruista.

Asociación Xabia Viva consolida Molino de la Plana (Xabia/Javea) from gravamedia on Vimeo.


Xabia Viva- Molins- 10/10/10 from gravamedia on Vimeo.


Xábia Viva - Molins- 09/10/10 from gravamedia on Vimeo.

1 comentari: