11/5/10

L'AVENTURA DE LES LLETRES EN LA WEB DEL COL.LE

Des de la web del col.le ja podeu accedir, obrir online o descarregar-vos els materials del nostre programa de lectoescriptura "L'aventura de les lletres".
En format web, trobareu un conjunt de materials per a l'aprenentatge de la lectura i l'escriptura a l'aula de classe amb pissarra digital. Són específics per al primer i segon trimestre de 1r nivell, també per a repassar i reforçar l'aprenentatge bàsic de la lectura i escriptura durant el 1r cicle, o per a l'aula de PT.
El Material i les activitats es divideixen en dos grups:
1.-Materials per a treballar amb suport informàtic, siga en ordinador personal o en pissarra digital.
a) “Aventura amb ...”, presentació de cada lletra amb gifs animats, paraules, frases i so gravat pels alumnes del C.E.I.P “Port de Xàbia”, que l'han treballat anteriorment.
b) “Crea la teua aventura amb...” , presentació de cada lletra exposada de forma incompleta, sense frases ni so, a fi que els alumnes els completen escrivint les frases i gravant-les.
c) “Conte”, presentació d'un conte animat.
d) “Comprova el que saps” , activitats en jclic per a reforçar l'aprenentatge o per a avaluar-lo.
2.-Materials per a treballar sobre paper:
a) “Quadern de treball individual ”. Fitxes per a imprimir i treballar individualment. Aquestes fitxes poden utilitzar-se en pissarra digital per a treballar la direccionalitat o la lectura col.lectiva. b) “Conte”, “Còmic ” o diferents textos per a imprimir, llegir i dibuixar.
c) “Cartells ”, de les lletres.
d) “Vocabulari” , per formar un diccionari propi.
e) “Crea la teua aventura ”, per a composar individualment contes, còmics, rimes...
Per a poder veure les presentacions correctament heu d'instal.lar el tipus de lletra que utilitzem: GAPSTOWN AH, NATIONAL.
A la web hi ha tota la informació necessaria: descripció del programa, objectius, continguts, fonts per a descarregar...
Accediu directament clicant-hi: webaventura

En aquest video et pots informar més sobre ús de PDI i materials digitals.

4 comentaris:

  1. Hola Pepa! Estic bocabadada. Em fa venir moltes ganes de fer coses. En les pràctiques estic amb els xiquets de 1r i tot això em sembla tan interessant... però al col·le tenen la pissarra guardada perquè no saben com utilitzar-la. A Anglaterra la teníem en totes les classes (hi vaig estar el mes de març de pràctiques). Allí feien servir un software per a PDI només per a escoles on estava per cursos tot el que contempla el curriculum: http://www.espresso.co.uk/. Però ja et dic, s'ha d'adquirir i des de casa no podem accedir.

    Volia preguntar-te també com s'instal·len les lletres, i s'instal·len tots els arxius que duu el zip? Però sí que puc veure la web sense instal·lar-ho. No ho entenc molt bé.
    un beset i gràcies

    ResponElimina
  2. Com va Anna?, m'alegra vore´t per aquí.
    És una llàstima que les PDI no s'aprofiten més en les nostres aules, clar que es necessita formació per part del professorat(tampoc és massa difícil), i inversió i difusió per part de l'administració ( ara amb la crisi...) . La PDI és un gran invent i suposa un replantejament dels materials i recursos educatius, en especial de l'ús del llibre de text... Però no entre més en aquest tema, és llarg per a tractar en un simple comentari.
    Per a posar les lletres al teu ordinata simplement obrí el zip, còpia els docs descomprimits i pega'ls en la subcarpeta Fonts de la carpeta de windows. Si tens lliurex o ubuntu ho fas en la carpeta corresponent ( no sé bé quina és perquè no acabe d'acoblar-me amb aquest sistema operatiu, sóc dura de xips-mollera). Encara que no les instal.les voràs la web, malgrat que les presentacions i els jclic les tindràs en la lletra predeterminada, tahoma, verdana... La Ghapsthon la treballen els nanos amb facilitat, mira en el bloc alguns dels textos fets per ells. Ja em diràs. Una abraçada.

    ResponElimina
  3. Ui ja les tinc! Què guais! Així en el word també podré fer fitxes per als xiquets (en anglés o en valencià. Sobretot si faig anglés el dia de demà vull fer altres coses, perquè pel que estic veient els especialistes majorment són de llibre de text a "pinyo fijo", els retallables del llibre, el CD del llibre... i arreando.
    Si continuara en peu la teua oferta, quan acabe les pràctiques aniré a veure't a Xàbia. A Catarroja acabe el 4 de juny, aleshores podria anar un dilluns si et va bé, o un divendres, i així si vaig el cap de setmana a Piles ja estaria més propet. Em calen noves idees. Sobretot perquè l'any que ve vull presentar-me a les opos. Per cert, tu no coneixeràs ningú que prepare d'anglés per ahi? En setembre voldria començar i tot és preguntar i no trobe ningú.
    Bé, una abraçada! i gràcies sempre per les inspiracions!

    ResponElimina
  4. L'oferta continua. Si vens dilluns 7 millor, ens trobaràs en classe mitjanament normal, divendres 11 tenim el festival de fi de curs per la vesprada i el comboi que hi durem tot el dia serà d'aupa. La setmana del 14 al 18 ja anem de comiats ( a Xàbia els nanos acaben el 18). Ja em diràs.

    ResponElimina