20/11/09

Estudiem i celebrem la tardor

Observar els canvis de l'oratge durant la tardor no ha sigut activitat fàcil de fer aquest any. La majoria de dies hem estat a classe en samarreta i amb les finestres ben obertes. Pocs dies hem pintat el símbol de pluja a la fulla de control de l'oratge, però molts un bon sol, i la temperatura no ha baixat dels 20º. Amb tot si hem trobat fulles seques i arbres esgrogueits. Hem comprovat com el dia va fent-se curt i la nit més llarga, hem confeccionat un video per entendre millor com canvia el camí del sol pel cel en les estacions. Endemés hem portat a classe bona cosa de fruites i, com altres anys, hem celebrat la festa de la tardor amb el berenar de "repica'm el colze" que ens han preparat mamàs i papàs, amb castanyera i castanyer inclosos.
Cliqueu-hi per accedir a materials de la tardor, 1r cicle.

Video del camí del sol en cada estació.



Fotos de la festa .

2 comentaris:

  1. Hola Pepa.

    M'ha agradat molt el primer vídeo. Quina tecnologia has utilitzat?

    Quina bona idea ha estat analitzar el camí del sol.

    Per altra banda, també m'han agradat molt les fotos del teu cole, la festa de tardor sembla que va ser molt suculenta. M'han paregut bones fotos.

    Crec que el fet de mostrar el que feu al vostre cole ja és tota una declaració d'intencions.

    Ànim, a partir d'ara visitarem el blog de tant en tant per veure quines coses més interessants feu.

    Salutacions.

    ResponElimina
  2. Això que el dia siga ara més llarg i després més curt és fàcil d'observar, els desperta la curiositat i els motiva per aprofundir en els moviments de la terra i altres qüestions semblants. La tecnologia no pot ser més casolana, un power passat ràpidament i gravat amb la gravadora del notebook. Després, si cal, li fas els retocs amb un editor o convertidor de vídeos i li poses musiqueta o la veu dels xiquets( has vist el del 9 d'octubre?). Si t'interessa part del material de la tardor està penjat en la pàgina de "aprenderconsmart", en els docs adjunts, només has de clicar l'enllaç que he posat. Ens visitarem més.
    Una abraçada.

    ResponElimina