11/12/13

"Collidors de neu" al centre Sant Roc d'Alcoi.

El passat 2 de desembre vaig estar al centre educatiu Sant Roc, d'Alcoi, amb alumnes de 5e, parlant del llibre "Collidors de neu".  
 L'encontre amb els i les alumnes ha sigut ben interessant, parlant de la neu, dels usos, costums, professions, formes de vida al segle XIX, comparant-los amb l'actualitat, i naturalment introduint-los a la trama, intrigues i aventures de la novel.la. Els pous de neu i el treball dels nevaters els ha encantat. 
Si no heu vist mai cap nevera ( cava de neu, pou de neu...) vos aconselle que organitzeu una excursió a algun dels molts que hi ha per les serres del País Valencià.
   





Deixe l'enllaç al blog de la biblioteca del col.legi Sant Roc "Rates de Biblioteca" i l'audiovisual tan especial que han muntat de l'encontre
ELS COLLIDORS DE NEU  on PhotoPeach
 

Curiosament el cap de setmana havia nevat i em vaig desplaçar de Xàbia fins Alcoi per aquelles vies que anomenem carreteres secundàries i que guarden la bellesa més autèntica del nostre País. Per la vall del Pop fins Castell de Castells (comarca de la Marina Alta), a la vall de Seta fins a Concentàina ( comarca del Comtat), i tot just a Alcoi ( l'Alcoià). La línia Xàbia-Alcoi més drecera, i alhora ruta complicada, però bella com ella sola, més encara sota la combinació sol-neu. Encisadora

Foto de Pepa Guardiola.
Foto de Pepa Guardiola.Foto de Pepa Guardiola.

Foto de Pepa Guardiola.

(Camí d'Alcoi, vorejant la Serrella nevada, per xarrar del meu llibre "Collidors de neu" amb alumnes del col.legi Sant Roc.)