15/5/12

Carta a les famílies per la primera vaga de maig


Benvolguda família:
Com a tutora i mestra de la classe de 1r, els comunique que el dimecres dia 16 de maig faré vaga atenent a la convocatòria dels sindicats.
Amb aquesta vaga  em sume a les  mobilitzacions contra les retallades dels pressupostos en educació, contra el Reial Decret-llei 14/2012 del Ministeri d’Educació, que incrementa greument el número d’alumnes per aula ( 30 en infantil i Primària) i l’horari lectiu del professorat, i contra el decret-llei de retallades salarials del govern valencià. Aquestes decisions dels governs Central i Autonòmic comportaran un empitjorament de les condicions laborals del professorat, l'acomiadament de més de 3.000 docents interins, i un greu deteriorament de la qualitat educativa que conduirà a la massificació i a l'increment del fracàs escolar.

Porte 38 anys en la noble professió de mestra i sempre he realitzat el meu treball docent amb dedicació, entusiasme, esforç de superació i plena responsabilitat, conscient que l’educació és el pilar fonamental que sustenta la vida en societat d’una persona. L’educació que reben els xiquets i xiquetes influirà en el seu futur, en el  treball, en la cultura, les amistats, fins i tot en estimes i afectes. Per això al llarg dels  anys de docència he procurat donar als meus alumnes el millor de mi, i he estat contínuament formant-me i posant-me al dia per buscar com millorar les classes i adaptar-me als canvis que requereix la societat.  També durant tots aquestos anys he estat lluitant per aconseguir unes condicions òptimes en l’escola pública, en materials i recursos didàctics, en aules i edificis, en reduccions de ràtio, en programes que atenguen la diversitat d’alumnes, en millores laborals per al professorat...

Em resulta molt dur i molt trist vore com les retallades que s’estan adoptant estan desmantellant l’educació. La crisi no l’ha generada el sistema educatiu, i no ha de ser l’educació qui la pague. No podem quedar-nos amb els braços creuats mentre veiem com cau tot allò pel que hem lluitat i treballat durant tant de temps, la qualitat i la dignitat de l’escola pública .

Per això vos demane suport i solidaritat amb aquestes accions de protesta, perquè perilla l’educació pública, i està en joc el futur dels vostres fills i filles, que són els grans afectats de les retallades en inversió educativa.

Atentament                                                                           Pepa Guardiola
                                                                                 Mestra del ceip “Port de Xàbia”

2 comentaris:

  1. Me encanta leerte siempre. Me siento orgullosa de que fueras mi maestra. Me reafirmo en mis pensamientos.Te oigo en mi interior leyendo lo que escribes como cuando nos contabas cuentos en clase porque recuerdo tu voz. Me identifico contigo como maestra,como "indignada", como persona.
    Un abrazo fuerte, una ex-alumna que te admita.
    Lucía López Tamarit

    ResponElimina
  2. Que paraules més boniques em dediques, Lucía. Per a una mestra no hi ha major satisfacció que els seus antics alumnes la recoden amb carinyo i estima per les coses bones que han compartit amb ella. Aquestos dies he treballat amb el teu germà Álvaro amb molt de gust.
    Una besada

    ResponElimina